NEVŞEHİR / ÜRGÜP - Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Cumhuriyet Mah. Şehit Cem Bul Caddesi NO 4 Ürgüp/ NEVŞEHİR
Vizyon
Okulumuzda Yiyecek ve İçecek alanı bulunmakta olup aynı zamanda AR-GE merkezi konumuzdadır. Öğrencilerimize yabancı dil ağırlıklı eğitim verilmektedir. Öğrencilerimizin gastronomi ile ilişkili olan disiplinleri tanımaları, bilimsel bakış açılarını arttırmaları, doğa, bilim, sanat, kültür ve yemek arasındaki bağlantıyı kurarak akademik eğitime hazırlanmaları amaçlanmaktadır.
Misyon
Gastronomi birçok farklı disiplinin katılımını gerekli kılan çok disiplinli bir işleyişe sahip bir alandır. bu nedenle şeflerin doğayı ve yerel ürünleri tanımaları, sürdürülebilirlik konusuna önem vermeleri, ekolojik duyarlılığa sahip olmaları, yerel kültürü ve yöresel mutfağı iyi bilmeleri, teknolojiye açık olmaları ve uyum sağlamaları, bilimsel uygulamalar, tasarım ve sanata yönelik bilgi edinmeleri, gıda coğrafyası, yemeğin kimyası ve tarihi gibi konulara ilgili olma bilincini öğrencilerimize vermektir.
İngilize Rusça Almanca
Ürgüp